Over stichting Gezond gamen

'Waarom stop je niet gewoon?'

Voor de een is gaming onschuldig tijdverdrijf, voor de ander een essentieel onderdeel van hun leven. Een onderdeel dat zij niet kunnen verliezen. Hulp zonder het gamen af te wijzen, dat is waar wij voor staan.
Foto van gamende jongen

Wij begrijpen gamers

Want we zijn gamers. Al sinds 2010 zijn we actief in de Nederlandse en internationale gaming- en esports-scene. We organiseren game-toernooien, verzorgen hoogstaande livestreams en begeleiden spelers op topniveau.

In die tijd hebben we ontzettend veel spelers leren kennen. In onze gesprekken zagen we geregeld dat spelers niet lekker in hun vel zaten. We hielpen hen, bijvoorbeeld met een gezond dagritme en gaven advies voor hoe zij met hun ouders over gaming konden praten.

Het zijn simpele trucjes, maar ontzettend impactful. Dat terwijl professionele hulpverlening hen vaak niet kon helpen. Dan werd er gezegd 'je moet minder gamen' of zelfs stoppen, wat de problemen juist verergerde.

Wij hielpen een paar gamers, maar er zijn duizenden in Nederland met dezelfde struggles. Zij zijn niet verslaafd of ziek, maar hebben wel hulp nodig. Stichting Gezond Gamen is er voor hen. Professionele hulp met verstand van gamen.

Hoe werken wij?

Wij nemen je serieus en vertrouwen je, of je nu zelf problemen hebt, je zorgen maakt om een ander of een professional bent die advies zoekt. Als je onze hulp inschakelt spreken we open en eerlijk over de situatie. We geven concrete handvatten zodat je niet alleen snapt wat je kunt doen, maar het ook daadwerkelijk kunt doen. Wij zorgen ervoor dat gamen je verder helpt.

Kernwaarden

Ons team

Leden van de stichting

Floris Buurman

Bedrijfsvoering

Neem contact op voor samenwerkingen en vragen over de stichting.

Max van Kuipers

Behandeling

Neem contact op voor vragen over ongezond gamegedrag en het hulptraject.

Damon van der Velden

Onderzoek

Neem contact op voor vragen over onze wetenschappelijke onderbouwing.

Maarten Jan Buurman

Branding

Neem contact op voor pers of vragen over marketing en communicatie.

Op de hoogte blijven van de stichting? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!