Over ons

Stichting Gezond Gamen is opgericht om te laten zien wat de positieve kanten van gamen zijn. Onze ervaringen in vrijwel elk aspect van gaming hebben ons ervan overtuigd dat gamen je helpt met zowel je persoonlijke als professionele ontwikkeling. Deze ervaringen willen we inzetten om andere gamers te helpen en het stigma op gamen in Nederland te doorbreken.
Foto van gamende jongen

Wij begrijpen gamers

Want we zijn gamers. Al sinds 2010 zijn we actief in de Nederlandse en internationale gaming- en esports-scene. We organiseren game-toernooien, verzorgen hoogstaande livestreams en begeleiden spelers op topniveau.

In die tijd hebben we ontzettend veel spelers leren kennen. Sommige van die spelers zaten niet lekker in hun en sommigen hadden moeite met het kiezen van een studie of het vinden van een baan. Iedereen had zijn of haar eigen struggles en had vooral iemand nodig die naar hen luisterde en niet naar hun gamegedrag keek.

Dat konden wij, want wij hebben zelf ook in die situaties gezeten. Gamen kan je daarin tegenzitten of juist helpen, maar het gaat niet om het gamen. Het gaat erom dat je begrepen en geholpen wordt. En dat doen we graag.

Hoe werken wij?

We zijn open, eerlijk en toegankelijk. We gaan er geen doekjes omheen winden als we denken dat gamegedrag problematisch is, maar we blijven wel realistisch. Opeens iemand's hele sociale omgeving en structuur wegtrekken door een gameverbod op te leggen helpt vrijwel niemand. We passen onze oplossingen aan op basis van de situatie en kijken samen naar een manier waarop gamen een gezonde plek in iemand's leven kan innemen.

Kernwaarden

Ons team

Leden van de stichting

Max van Kuipers

Gamer coach

Aanspreekpunt en uitvoerder GamerScan

Floris Buurman

Bedrijfsvoering

Aanspreekpunt samen­werkingen en stichting

Maarten Jan Buurman

Branding

Aanspreekpunt communicatie en marketing

Damon van der Velden

Psycholoog

Wetenschappelijke onder­bouwing en onderzoek

Op de hoogte blijven van de stichting? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!